Handvormtegels

Handvormtegels

Zelliges

Een Zellige tegel is een handgemaakte tegel van klei die oorspronkelijk uit Marokko komt. Zellige tegels worden gekenmerkt door hun variaties in toon, glans, vlakheid, diepte van de beglazing, de oppervlaktestructuur met onregelmatigheden en de variabiliteit in vorm en grootte. Elke Zellige tegel is uniek.

In Marokko werken gespecialiseerde ambachtslieden die deze tegels creëren. Deze traditionele Marokkaanse tegel is gemaakt van een unieke natuurlijke klei, gevonden in de Fez-regio (Marokko). Deze ongeraffineerde klei wordt met water gekneed, met de hand vormgegeven en op natuurlijke wijze in de zon gedroogd.

Azulejos

De Azulejos is een handgemaakte wandtegel. Deze wordt gemaakt in een pittoresk atelier in L’Acora. Hier in het binnenland van Spanje geven beoefende vakmensen vorm aan deze retrotegels. Deze tegels worden ook wel Azulejos genoemd.

Bijzonder aan deze tegels zijn de prachtige glazuren en het craquelé effect. Met bijna 50 verschillende kleuren is het assortiment breed en veelzijdig. Deze eigenschappen laten zien met hoeveel passie en vakmanschap en deze ambachtelijke Spaanse retro tegels gemaakt zijn.

De diepe en veelzijdige kleuren kunnen ook goed gecombineerd worden. Samen zorgen deze voor vrolijke, kleurrijke of en soms verrassende kleurcombinaties. Deze retro tegels kunnen overal gebruikt worden, van woonhuizen tot hotels, vanwege de veelzijdigheid en kwaliteit.