Tegelwijsheid

TEGELTREND
In de gang, in de keuken, de badkamer én in de woonkamer: tegels zijn een eye-catcher. Gaat u voor effen, licht of donker of juist tegels met een sprekend motief, in een opvallende vorm of op een bijzondere manier gelegd. De keuze en combinaties zijn uitgebreid! Een tegelvloer is gemakkelijk schoon te houden en met tegels tegen de wand geeft u uw interieur meteen een speciaal element. Van XL vloertegels in betonlook tot gemarmerde exemplaren en van de bekende witte metrotegels tot handgebakken zelliges; tegels zijn er in alle soorten en maten en kunnen in elke ruimte in huis.

Grote tegels of juist hele kleine? Het patroon en de maat hebben effect op de ruimte in uw huis. In een kleine ruimte werken grotere tegels met een kleine voeg het best, de vloer of wand oogt dan als één geheel en dus ruimtelijker. Om een ruimte breder te laten lijken is het mooi om een bijv. een diagonaal patroon aan te brengen in halfsteensverband of recht verband. We denken graag met u mee welke tegels aansluiten bij zowel uw smaak als geschiktheid binnen uw gekozen ruimte.

Er zijn steeds meer verschillende structuren in tegels, ook binnen dezelfde serie te krijgen. Er bestaan gladde tegels, matte, maar ook tegels met ribbels, puntjes of 3D vormen. Ga bijvoorbeeld voor een tegelwand in één kleur, maar dan wel met verschillende texturen, dan is het toch net even anders!

Het verschil tussen wand- en vloertegels is vaak van technische aard. Vloertegels hebben (meestal) een slipbestendig oppervlak en zijn dikker. Muurtegels kunnen niet op de vloer, maar vloertegels weer wel op de muur. Als de tegels groot van formaat zijn is er sterker tegellijm nodig om de zwaartekracht te bedwingen.

Warm en duurzaam

Tegels en vloerverwarming zijn elkaars beste vrienden en niet alleen qua comfort. Met keramische tegels in combinatie met vloerverwarming bespaart u al snel 10 tot 20 % op de energiekosten. De benodigde temperatuur om te stoken ligt lager en tegels geleiden en verspreiden warmte gelijkmatig door de ruimte. Nog een bijkomend voordeel van een tegelvloer: de luchtvochtigheid kan beter worden gereguleerd én er is minder stofcirculatie in huis. Ook fijn: in de zomer voelt een tegelvloer aangenaam koel aan.