‘Deze tegels versterken de sfeer in ons Franse, brocante interieur!’

Denk aan: het Franse platteland, oude brocante vondsten, een gezellig interieur, een wijntje in de zon, genieten in de tuin, wandelingen in de omgeving. Dit vind je allemaal in en bij Maison Villeret!

We verwelkomen klanten uit alle hoeken van het land, maar regelmatig treffen we ook projecten, waarbij onze tegels over de grens gaan! Een voorbeeld hiervan is de realisatie van een klassiek ogende vloer in Maison Villeret. Dit vakantiehuis vind je in departement ‘Aisne’ in de buurt van de stad Saint-Quentin. Marcel en Julian werden ruim een jaar geleden verliefd op dit huis en de omgeving. Na een periode van slopen, opruimen, inrichten en decoreren is dit huisje helemaal af en van alle gemakken voorzien. Inmiddels hebben er al verschillende gasten genoten van het prachtige eindresultaat.

Julian en Marcel hebben een duidelijk, brocante touch aan dit huis gegeven. Ze kozen vooral voor neutrale kleuren, zoals; roomkleurig wit, oud blauw, aangevuld met warme accentkleuren. Ruwe(re) materialen, zoals hout en in het zicht gelaten balken en stenen, zorgen voor een landelijke en huiselijke sfeer. Om een goede basis te leggen voor dit sfeerbeeld, is de keuze voor een tegelvloer essentieel. Een vloer is een aanwezige en bepalende factor in het interieur.

‘Het is een oud Frans huisje, waar we een vloer in wilden met een oude look. Zodat mensen die binnenstappen in het huis niet meteen kunnen zien of dit nu een oude of nieuwe tegelvloer is. In de showroom zijn we heel geduldig geholpen. Er werd goed naar ons geluisterd en op onze wensen ingespeeld. Allerlei tegels werden bij elkaar gezocht, die bij de stijl pasten die wij voor ogen hadden. In de winkel is er een ruime keuze aan materiaal, kleur en patronen. In eerste instantie hadden we bij alle tegels nog niet direct het ‘verliefde’ gevoel. Toen vanuit het magazijn een nieuwe lading tegels werd aangedragen, zat er een tegel tussen die het wel moest worden. Deze tegel klopt helemaal!’.

Marcel en Julian kozen voor de keramische patroontegel Pablo Basalto in blauwtint.  Dit is een slijtvaste retrotegel met mooie vintage motieven, uitgevoerd in een klassiek  kleurenpallet. Deze tegel komt uit de Fronteira collectie die bestaat uit 3 basistegels en 6 verschillende patroontegels. De tegel is vorstbestendig en daarmee geschikt voor binnen én buiten. In deze serie zijn ook effen tegels verkrijgbaar en van dit patroon is ook een variant beschikbaar in vergrijsd geel en rood, de Pablo Rojizo . De keuze voor de tegels in blauwtint past naadloos binnen de brocante stijl in dit huis. Deze tegels ook thuis bekijken? Via onze website kunt u een sample aanvragen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar Maison Villeret? Kijk dan eens op Instagram voor meer foto’s en beschikbaarheid.